abc

Valg af bryllupsfotograf

Find den rette fotograf

Hiring The Artist

Tips til valg bryllupsfotograf

fotograf til bryllupsbilleder
bryllupsfotos
foto bryllup

Beslut jer for en fotostil

En guide til hjælp med valg af bryllupsfotograf. Der er mange forskellige typer af fotografer i Danmark. Ligesom der også er mange forskellige måder at billedbehandle billederne på. 

Inden i begynder at undersøge markedet for bryllupsfotografer, skal I beslutte jer for hvilken stil I ønsker på billederne. Dette gør valget af fotograf lettere og gør, at I får det resultat I ønsker. Hvilken af følgende stilarter tiltaler jer:

bryllupsfoto Hvedholm Slot Fyn
bryllupsfotografering Hvedholm Slot
bordopdækning bryllup

Bryllupsfotograf

Det betaler sig i længden at vælge en professionel bryllupsfotograf. Flere og flere brudepar vælger at afsætte en større del af budgettet til netop dette. Og det giver så god mening, for bryllupsbillederne er faktisk det eneste fysiske minde fra bryllupsdagen udover vielsesringene selvfølgelig. Når i vælger jeres professionelle fotograf, er der meget, der skal stemme. Men bare rolig, denne liste over alle de vigtigste punkter har vi valgt at pensle op nedenunder.

bryllupsfoto Holckenhavn slot
bryllupsfotograf KBH
vielsesringe

Dokumentarisk

Denne fotostil symboliseres af spontanitet, hvor ingenting er forudbestemt eller stylet, men sker naturligt. Fotografen skal arbejde, som fluen på væggen og dokumentere den store dag, uden at tiltrække sig nogen opmærksomhed. Billederne i den dokumentariske stil bliver ofte meget naturlige og kan indeholde billeder af familien, der danser overdravet. Bruden der skåler i champagne med brudepigerne på dansegulvet eller under brudens forberedelse. Det kan også være brudens far, der lige skal sunde sig lidt efter sin tale til brudeparret. Når der fotograferes på denne måde, er det oftest billeder hvor folk ikke stirrer ind i kameraet.

brudepar ved vandet
brudens forberedelse
brudesko

Portræt

Hvis i ønsker jeres billeder skal bære mere præg af de klassiske portrætfotos man har lavet i mange år, er det vigtigt i søger efter dette. Disse billeder finder i med garanti også i jeres forældres bryllupsalbum. Portrætfotograferne fornyer sig selvfølgelig også. Denne fotostil fremstår ret opstillet og sylet eller “opsat”. Ønsker i denne stil, skal i vælge en mere traditionel fotograf, som har specialiseret sig i netop portrætfotografering. Disse billeder er ofte billeder på en smuk sommereng eller på trappen foran et gammelt dansk slot, med brudeparrets blikke rettet direkte mod fotografen og kameraet med det store colgate smil på.

brud og gom
bride only
bruden ankommer i bryllupsbil

Fine Art

Fine Art stilen har en del Dokumentariske elementer over sig. Men den adskiller sig oftest ved at have flere billeder i serien med fotokunstnerisk islæt. Billederne er mere dramatiske og rå i deres udtryk og der indgår oftere sort/hvide billeder i serien. Billederne rummer ofte en god fortælling og dramatiske elementer, som kunne være taget ud af en eventyrfilm. Fotografen arbejder her med en lavere blænde og der er mere fokus på historian brudeparret indgår i, end selve brudeparret. Der tages sjældent de klassisk opstillede bryllupsportrætter i denne fotostil. Prøv at søge på fine art bryllupsfotografi.

fine art bryllupsfoto
lykønskning ved kirken
en brud
bordpynt bryllup

Nytænkende

I denne stil benytter fotografen sig ofte af de mere skæve og knap så fototeknisk korrekte vinkler. Men skaber på en måde alligevel nogle spændende nytænkende og kreative billeder. Det kan eksempelvis være et foto hvor kameraet vippes og der stilles skarpt på vielsesringene i forgrunden og brudeparret så laver noget mere uskarpt i baggrunden. Der eksperimensteres ofte også mere her med vinkler i både fugleperspektiv og frøperspektiv. Man skal god altid have i mente at de fleste moderne fotografer ofte mixer de nævnte stilarter sammen for bedre at kunne dække et større antal brudepars behov for billeder de måtte ønske.

nytænkende og kreativ bryllupsfoto
bryllupsportrætter
brud med far i kirken
toastmaster klokke

Vi er ikke færdige endnu

Gør dit hjemmearbejde

Når i har valgt den stil i ønsker og nu skal igang med at spore jer ind på den rigtige fotograf, så brug en del tid på dennes hjemmeside og de sociale medier. På denne måde får i et meget bedre overblik over fotografens arbejde. Det er nok heller ingen dum idé at tjekke om andre brudepar har udtalt sig om fotografens kvalitet og evner på nettet.

bruden og gommen

Kontakt fotografen

Når i vælger at tage kontakt til fotografen er det en god ide at fokusere på de spørgsmål i ønsker fotografen skal have styr på. Det kunne være om fotografen kender en god fotolokation i nærdheden af kirken eller feststedet. Det kunne også være spørgsmål til fotografens erfaring, kamera og backupudstyr.

vielse i drivhus

Se et eller flere bryllupsalbum

Alle fotografer rammer indimellem plet og fanger nogle gode bryllupsfotos. Men ét er at fotografen har en hjemmeside med enkelte fotos af brudepar denne har kunnet sidde og lave flotte i photoshop. Noget andet er at kunne fremvise en eller flere bryllupsalbums med HELE sammenhængende serier. Dette er den bedste måde for at jer at gennemskue om fotografen leverer det i faktisk ønsker.

Book fotograf i god tid

Det er med de dygtige fotografer, som det er med de gode musikere og de bedste bryllupslokationer. De er ofte booket ud i lang tid i forvejen. Det vil jo være mega ærgeligt for jer kære brudepar, hvis jeres favoritfotograf allerede er booket ud, når i nu gerne vil have lige præcis ham eller hende. Derfor bør valg af bryllupsfotograf, være et af de øverste punkter i jeres bryllupsplanlægning. 

En heldags eller halvdags fotografering?

Et bryllupsbudget stækker for mange brudepar jo ikke ind i himlen. Derfor er det vigtig at i fokusere på hvilken del af dagen i ønsker dækket. Nogle vil have fra vielsen og receptionen. Andre vil gerne have taler og festen med. Og igen er der også brudepar der tilkøber fotografen fra morgenstunden til billeder af bruden og gommens forberedelser. En heldagsfotografering dækker jo fra start til slut. Men det skal i afgøre med jeres budget.

heldagsfotografering bryllup

Medbring en assistent

Uanset om fotografen har en assistent med under jeres officielle bryllupsportrætter eller i selv medbringer en, så bør i selv medbringe en god ven eller veninde under portrætterne til at hjælpe med at bære brudebuket, fotografens ekstraudstyr, gommens jakke etc. Der er altid brug for lidt assistance.

udendoers vielse

Kvalitet koster

Mange brudepar bliver ofte chokeret over hvad en bryllupsfotograf tager for sit arbejde når det kommer til en heldagsfotografering. Men kort fortalt, så er det vildt mange timer, både ved selve brylluppet og den efterfølgende redigering af billederne. Det handler om livets største minde. Og når i er villige til at betale en formue for bryllupskage, vielsesringe, bryllupsfest, brudekjole etc, så skal i huske at billederne har i også bagefter. Husk især på, at med en erfaren anerkendt og professionel fotograf, får i præcist det i betaler for. Prøv at læse denne artikel, den beskiver hvorfor en fotograf tager sin pris.

Hvad indgår prisen

Sørg altid for undersøge, hvad der indgår i prisen, så I slipper for ubehagelige overraskelser i forløbet. Find ud af hvor mange timers fotografering, der indgår i prisen? Hvor mange billeder får med og bliver de udleveret på papir eller digitalt. Får i alle billeder med? Også de uredigerede billeder. Nogle fotografer tilbyder at printe billeder og nogle også at tilbyde et bryllupsalbum. Hvis i gerne vil spare penge på print, kan vi varmt anbefale Billedbutikkens online service. Hvis ikke vi ses, så må i have jer et rigtig skønt bryllup uanset om skal giftes på Sjælland, Jylland eller på hyggelige Fyn.